Gezondheidsvoordelen van Bromelaïne

In een stuk sappige ananas bijten is smaakvol en heerlijk maar er zijn ook vele gezondheidsvoordelen die uit deze heerlijke vrucht kunnen worden gehaald!

Wist je dat ananas een uniek enzym bevat, Bromelaïne, dat kan helpen je gezondheid te stimuleren? Dit enzym verschaft veel van de gezondheidsvoordelen van ananas en wordt soms aangeduid als een "super enzym" vanwege de vele manieren waarop het je gezondheid kan verbeteren.
Ananas

Wat is Bromelaïne?

Bromelaïne is een natuurlijk enzym dat je lichaam helpt bij het ​​verteren van bepaalde eiwitten. Bromelaïne zit enkel in ananas, voornamelijk in het sap en de steel van de vrucht.

Gezondheidsvoordelen van Bromelaïne

Bromelaïne werkt in je lichaam om zwelling en ontsteking te verminderen, wat kan helpen bij een aantal gezondheidsproblemen. Bromelaïne kan zwelling en ontsteking verminderen. Ook helpt het om gespannen spieren te ontspannen.

Enkele aandoeningen die baat kunnen hebben bij Bromelaïne zijn onder andere:
  • darmontsteking
  • gewrichtspijn en artritis
  • verstuikingen
  • spijsvertering problemen
  • allergieën
  • kanker
  • tendinitis
  • auto immuun ziekten
  • sinus infecties
  • astma
Al deze aandoeningen zijn direct gerelateerd aan ontstekingen in het lichaam. Het verminderen van de ontsteking kan helpen om de symptomen te verminderen .

Een nadere kijk op een paar van deze lichamelijke condities zodat je precies begrijpt hoe Bromelaïne een gunstige werking kan hebben.
Kanker - De meest moderne kanker behandelingen focussen op het vernietigen van de gevaarlijke kankercellen maar het probleem is dat de behandelingen vaak ook gezonde cellen vernietigen. Er zijn echter bepaalde natuurlijke stoffen met verbindingen die de gevaarlijke kankercellen kunnen bereiken zonder nadelige gevolgen voor de gezonde cellen. Deze verbindingen zitten in Bromelaïne en er wordt gesuggereerd dat Bromelaïne kan helpen om de overlevingskans bij kankerpatiënten te vergroten.
Snellere hersteltijden - Door de ontstekingsremmende eigenschappen van Bromelaïne kan het lichaam de enzymen gebruiken om zwelling en pijn te verminderen. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen de zwelling verminderen hetgeen bijdraagt aan een sneller herstel van het lichaam van de schade.
Astma en allergieën - Een ander voordeel van de ontstekingsremmende effecten van Bromelaïne is dat het kan helpen de allergische gevoeligheid en de symptomen van andere allergieën te verminderen. Bromelaïne is gunstig voor het hele immuunsysteem . Het behandelt de oorzaak van allergieën door het terug in balans brengen van de functies van het immuunsysteem. Allergieën worden meestal veroorzaakt door een overgevoelig immuunsysteem en bromelaïne kan werkzaam zijn voor elk type allergische reacties.
Spijsverteringsproblemen - Omdat Bromelaïne is een enzym is kan het specifieke eiwitten verteren. Als dit enzym aanwezig is, helpt het het lichaam om voedsel efficiënter te verteren wat inhoudt dat er hogere voedingswaarden verkrijgbaar zijn uit het voedsel.
Ook is ontdekt dat het ontsteking vermindert en genezing bevordert in het spijsverteringskanaal en het kan behulpzaam zijn voor mensen die lijden aan de ziekte van Chron, constipatie, darmkanker, dyspepsie, colitis ulcerosa en darmontsteking.

Hoe kun je bromelaïne op een natuurlijke manier opnemen in je voeding:

Omdat ananas de enige natuurlijke bron van Bromelaïne is, is de beste manier om je Bromelaïne consumptie te verhogen door meer ananas te eten.
Kijk voor verschillende recepten die ananas bevatten zodat je meer variaties hebt voor de maaltijd.

Voor de beste enzym voordelen kan je proberen zoveel mogelijk verse ananas te consumeren omdat warmte de hoeveelheid enzymen kan verminderen die in de vrucht zitten.

Het enige nadeel aan het eten van ananas is het hoge suikergehalte. Om die reden luidt het advies; eet ananas in plaats van van ananassap te drinken. Het is wat meer werk om de ananas te schillen maar het vezelgehalte voorkomt overmatige suiker pieken waardoor de bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

Nog beter is om ananas te combineren met een soort van eiwit zoals ham of steak. Dit zorgt voor een gerecht met een combinatie van zoet en hartig en het eiwit verlaagt verder de suiker reactie. Dit alles helpt tot het minimaliseren van insuline en dus ook een lagere vetopslag. Op deze manier kunt u alle voordelen van bromelaïne te krijgen zonder de ongezonde bijwerkingen.

Blijf fit!
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>