Healthy Lifestyle

Ben jij onlangs begonnen met jouw healthy lifestyle en ben je nog steeds niet afgevallen?
Ontdek in dit artikel wat de redenen zouden kunnen zijn:

Tegenwoordig veranderen wij onze ‘slechte gewoontes’ al steeds meer door ‘goede gewoontes’. Zo wordt een koekje al gauw een stuk fruit of een handje nootjes en wordt een pizza vervangen door een portie groenten met rijst en vlees. Nu is dit natuurlijk een hele goed keuze.
Composition of various exotic fruits isolated on white background
Maar helpt deze keuze ook direct bij het afvallen? In veel gevallen niet. Dit komt doordat we onderschatten hoeveel calorieën er in ‘gezond voedsel’ zit.
Begin vandaag met de juiste keuze. Klik hier en download direct Het 5 Stappen Afslankplan!

Waarom is gezonde voeding niet direct een garantie dat je gaat afvallen?

Laten we voorop stellen dat het consumeren van een stuk fruit vele malen beter is dan het consumeren van een koekje. Dit heeft vooral met de micronutriënten te maken.
Wat zijn micronutriënten? Dit zijn voedingsstoffen waarvan minder dan een gram per persoon per dag via voedsel wordt opgenomen.

Deze voedingsstoffen worden onderverdeeld in vitamines, mineralen en sporenelementen. Deze zijn weer nodig voor het bevorderen van heel wat lichamelijke processen, de gezondheid, het immuunsysteem en nog veel meer.

Fruit en groenten bevatten de meeste vitamines en sporenelementen. Vergeet de gezonde vetten (die ook vitamine en mineralen bevatten) voor omega 3, 6 en 9 niet. Deze zitten bijvoorbeeld in vette vis, noten, zaden, avocado, bakolie, eieren etc.
Dat is het enige verschil tussen een koekje en een stuk fruit. Beide bevatten namelijk suikers. De een bevat de zogeheten geraffineerde suikers en de andere de ongeraffineerde suikers. Het grappige is, dat ons lichaam daar geen verschil in ziet. Het lichaam ziet alleen de suikers en verwerkt beide op dezelfde manier.

Dus uiteindelijk krijgen we qua calorieën bijna hetzelfde binnen als we een banaan of een koekje nemen. Wist u dat eigenlijk wel?

Een healthy lifestyle toepassen wil dus nog niet meteen zeggen dat u per definitie afvalt. Dus naast een healthy lifestyle is het ook verstandig om op calorieën te letten.
Een aantal voorbeelden van fruit met weinig calorieën maar wel met de gezonde voordelen:
Fruit
Calorieën per 100 gram
Bessen
40 - 55 kcal
Aardbeien
36 kcal
Appel
54 kcal
Bramen
54 kcal
Citroen / Limoen
36 kcal
Grapefruit
45 kcal
Guave
46 kcal
Kiwi
48 kcal
Nectarines
36 kcal
(Water)Meloen
34 kcal
Papaja
45 kcal
Peren
54 kcal
Perzik
39 kcal
Mandarijn/Sinaasappels
45 kcal
Kies dus bewust voor één van deze producten. U krijgt alsnog de micronutriënten binnen. Als u voor een banaan kies zult u al gauw boven de 85 calorieën(!) uitkomen. Wie eet er nou immers een halve banaan, dat is ook net niks.
Begrijp me niet verkeerd. Een nieuwe lifestyle nemen is natuurlijk een goede keuze. Maar heeft u dit specifiek gekozen om af te vallen dan komt er wel wat meer bij kijken. Probeer daarom ook goed te kijken hoeveel calorieën u binnen krijgt. Overschat ook zeker niet het aantal calorieën dat u verbruikt op een dag en tijdens het sporten. Ook op de cardio apparatuur staat hoeveel calorieën u heeft verbrand, dit is meestal vele male hoger dan het officiële aantal verbrande calorieën(!)
Mijn advies
Mijn advies bij het veranderen van uw nieuwe healthy lifestyle in combinatie met afvallen is naast het gezonde eten goed te kijken naar de calorieën. Misschien krijgt u ongemerkt wel veel meer calorieën binnen dan u denkt. Houd dit bij de website applicatie van 'Thuisfitness'.

Daar kunt u ook gelijk zien hoeveel calorieën één product bevat. Het besef wordt dan wat beter met betrekking tot het aantal calorieën dat in voedsel zit. Daarnaast is het handig om veel meer te weten te komen over voeding. Kennis is nodig om uw doelen te behalen.
"Slimme keuzes kunnen gezond of lekker zijn, maar soms niet handig om vet te verbranden"
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>