Het drinken van deze vruchten verlaagt het risico op hartziekten + Recept

Is het mogelijk dat door het drinken van een glas van deze vruchtensap het geheim is om de gezondheid van je hart kan verbeteren?

Vandaag de dag weten we veel meer over wat de oorzaken kunnen zijn ​​van hart-en vaatziekten maar het aantal gevallen van hart-en vaatziekten is nog steeds onthutsend hoog. Dat is dan ook reden voor onderzoekers om voortdurend op zoek te zijn naar eenvoudige en effectieve manieren om mensen te helpen het risico op hart-en vaatziekten te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Gelukkig voor ons kan er wel eens een oplossing zijn. Een recente ontdekking suggereert dat het drinken van een glas sap gemaakt van een bepaalde vrucht een directe impact kan hebben op je hart
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderzoek toont aan dat cranberrysap de gezondheid van je hart verbetert

Volgens een onderzoek gepubliceerd door Landbouwkundig Onderzoek in het Journal of Nutrition, draagt dagelijkse consumptie van cranberrysap bij tot verlaging van triglyceriden en van de bloeddruk. Dit helpt bij het verminderen van risicofactoren voor hart-en vaatziekten.

In het onderzoek werd gedurende acht weken dagelijks cranberrysap geconsumeerd als voedingssupplement. De cranberrysap had 17 mg fenol verbindingen per portie en van deze verbindingen is aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel, bloeddruk en C - reactief proteïne (CRP) doeltreffend vermindert.

Een ander onderzoek uitgevoerd door de Mayo Clinic en College of Medicine toonde aan dat het drinken van minstens twee glazen cranberry sap per dag zou kunnen helpen bij de bescherming tegen slagader verharding. Ook andere studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van cranberrysap vele voordelen biedt voor de gezondheid zoals een verbetering van plasma glucose, bloeddruk, insulineresistentie en triglyceriden.

Deze bevindingen tonen aan dat de gezondheid van het hart baat kan hebben bij het drinken van een glas cranberrysap per dag. Onderzoekers hebben andere leefstijl factoren ontdekt die in combinatie met het gebruik van cranberrysap werken. Je zou al je eet- en lichaamsbeweging gewoontes kunnen nalopen om zo een optimale gezondheid van het hart te krijgen.

Naast cranberry sap kan je ook andere voedingsmiddelen consumeren die veel polyfenolen bevatten zoals bosbessen, zwarte bessen, kersen, bramen, aardbeien pruimen en pure chocolade om er maar een paar te noemen, om de gezondheid van het hart te verbeteren.

Het kiezen van de juiste soort cranberrysap

Zoals de meeste vruchtensappen, bestaat het voornaamste ingrediënt uit suiker en ook al bevat cranberry vele voordelen voor de gezondheid, het te veel aan suiker kan alle voordelen teniet doen. Dus, indien mogelijk, neem ongezoete cranberrysap zodat je het zelf zoeter kunt maken.
Denk eraan dat cranberry wrang smaakt van zichzelf dus drink het niet zonder toevoeging van enige zoetstof. Indien je geen ongezoete cranberrysap kunt verkrijgen bij je lokale supermarkt, dan kan je het altijd zelf maken. Typ online maar eens een zoekopdracht in van zelfgemaakte cranberrysap en je krijgt veel resultaten te zien.
Hier een is eenvoudig recept dat ik ook online heb gevonden:
Zelfgemaakte cranberrysap:
  • Meng 8 kopjes cranberrys (vers of ingevroren) en 8 kopjes water in een grote pan en breng het aan de kook.
  • Zodra het kookt zet het vuur lager en laat het pruttelen. Roer af en toe.
  • Zeef het sap en plaats de overgebleven bessen in een apart bakje voor overig gebruik
  • Schenk 1 kopje honing bij de cranberrysap en roer tot de honing is opgelost. Je kan ook andere natuurlijke zoetstoffen gebruiken zoals kokosnoot nectar, ahornsiroop (klasse B) stevia of een combinatie hiervan kan ook.
  • Laat het sap afkoelen en bewaar het in de koelkast gedurende de nacht.
Blijf fit!
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>