Hoe zink je immuunsysteem en levensduur verbetert

Kan zink ervoor zorgen dat je immuumsysteem verbetert en je langer blijft leven?

De meeste mensen denken niet na over hun immuunsysteem totdat ze ziek worden. Dan pas proberen mensen bewust om hun immuunsysteem te verbeteren.

De truc is om pro actief te zijn. Door dingen te doen die je immuunsysteem versterken, kan je je lichaam effectief beschermen tegen ziekte.
Laten we ook in gedachten houden dat het regelmatig versterken van je immuunsysteem je algemene gezondheid en je welzijn verbetert en je levensduur verlengt.

Er zijn veel manieren om je immuunsysteem te versterken maar er is alleen één bepaald ding waarvan de wetenschap heeft aangetoond dat die erg goed werkt.

Wat is zink?

Zink is een sporen element dat aanwezig is in verschillende soorten voedsel.

En ja, het is hetzelfde ingrediënt dat in vele sun block cremes verwerkt zit en nee, die moet je niet eten. En nee, aanbrengen van zink bevattende sun clock crèmes is niet een juiste manier om meer zink in je lichaam te krijgen.
Hoe dan ook, laten we zink wat meer gedetailleerd bekijken voordat we gaan kijken hoe je effectief meer zink in je lichaam kunt krijgen.
product_10361_n.jpg

Hoe een tekort aan zink invloed heeft op de gezondheid

Zink is een essentieel sporenelement dat vele aspecten van je gezondheid beïnvloedt en onderzoekers hebben ontdekt dat de sterkte van het immuunsysteem direct wordt beïnvloed door de hoeveelheid zink consumptie.
Een tekort aan zink kan leiden tot:
 • ontsteking
 • suikerziekte
 • kanker
 • hartziekte
 • en andere gezondheidstoestanden die in verband staan met chronische ontstekingen.
Wanneer het je lichaam aan zink ontbreekt, kan je ontsteking niet goed bedwingen. Onderzoeken hebben aangetoond dat lagere zink waarden ontstekingsreacties veroorzaakten in het lichaam.
Feitelijk waren de onderzoekers in staat om cellulaire ontsteking onder controle te krijgen door het verhogen of verlagen van de hoeveelheid zink consumptie.
Naast ontstekingsremmend speelt zink ook een grote rol in de ontwikkeling, groei, immuunsysteem en neurologische functies.

Natuurlijke zink bronnen

Je kunt zink supplementen gemakkelijk verkrijgen bij de drogist maar het probleem is dat veel van deze supplementen gemaakt zijn van synthetische ingrediënten wat mogelijk schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

Wanneer je er voor kiest om een zink supplement te gebruiken, let er dan op dat je een kwaliteitsproduct van een betrouwbare bron afneemt.
Maar dat alles kan je allemaal vermijden door zink uit echt voedsel te verkrijgen. Het consumeren van echt voedsel is de beste manier om zink samen met andere belangrijke sporenelementen binnen te krijgen, omdat die het meest effectief geabsorbeerd worden in je lichaam.

Geschat wordt dat 12% van de bevolking van de Verenigde Staten een tekort heeft aan zink en simpel doordat ze niet genoeg voedingsmiddelen eten welke grote hoeveelheden zink bevatten. Maar je kan dat probleem eenvoudig elimineren door er zeker van te zijn dat je genoeg zink houdende voedingsmiddelen in je dieet opneemt.
Hier een lijst met zinkhoudende voedingsmiddelen:
 • schelvis, oesters, garnaal, krab
 • orgaan vlees; bunder lever
 • rund en lam
 • kip en kalkoen
 • varken
 • spinazie
 • noten; cashew noten
 • peulvruchten; linzen, kikkererwten, kidney bonen, lima bonen
 • zaden; pompoen zaden, squash zaden, lijnzaad
 • champignons
 • pure chocolade

Zink voor de oudere gezondheid

Als je ouder wordt zal je mogelijk meer gezondheidsproblemen ervaren. Maar sommige van deze gezondheidsproblemen kunnen worden voorkomen door je immuunsysteem te stimuleren. En één van de meest effectieve manieren om je immuunsysteem te stimuleren is door de hoeveelheid zink consumptie te verhogen.

Studies hebben aangetoond dat oudere mensen meer moeite hebben met het absorberen van zink wat het nog belangrijker maakt om veel zinkhoudende voedingsmiddelen te eten.

Er is echt geen excuus voor je om een tekort aan zink te hebben. Er zijn genoeg voedingsmiddelen die je kunt eten die veel zink bevatten zodat je op een gemakkelijke manier je immuunsysteem kan versterken.
Blijf fit!
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>