Is deze gezonde snack beter dan 5 uur energie?

Een snack waarvan je denkt dat het ongezond is, maar eigenlijk juist gezond is voor je! Over welke snack ik het heb?

De meeste mensen associëren gezond eten met voedsel waar weinig smaak aan zit. Dat komt waarschijnlijk omdat verfijnde en bewerkte voedingsmiddelen onze smaakpapillen volledig hebben gevormd.

De hoeveelheid suiker in de meeste verwerkte voedingsmiddelen is onthutsend ... en omdat suiker zo verslavend is, is het echt niet verwonderlijk dat de meeste mensen gezond voedsel smakeloos vinden. Hoewel, als je lichaam en smaakpapillen eenmaal zijn ontwend en ontgift van suiker, denk ik dat je begint te beseffen dat echt voedsel eigenlijk heel lekker is.
Dat gezegd hebbende, sommige gezonde voedingsmiddelen zijn veel smaakvoller dan andere. Er is er eentje die opvalt tussen de rest en dat is chocolade.

Wist je dat chocolade eigenlijk echt goed is voor je?
Onlangs hebben wetenschappers informatie ontdekt welke aantoont dat chocolade je hersenfuncties verbetert!
jimbo-choco0599-1c

Veranderingen in hersenen na chocolade consumptie

Onderzoekers van de universiteit van Noord Arizona gebruikten elektro- encefalogram (EEG) om te kijken naar de veranderingen in de hersenen nadat mensen pure chocolade hadden gegeten. EEG -technologie kijkt naar beelden van de hersenen wanneer een persoon cognitieve taken uitvoert om te zien hoe hersenactiviteit wordt beïnvloed door deze activiteiten.

Het is al jaren bekend dat chocolade een vaatverwijdend middel is wat betekent dat het helpt de bloeddruk te verlagen door de verbreding van de bloedvaten ... En dat is wat ze hebben waargenomen. Maar wat ze niet eerder wisten is dat de consumptie van pure chocolade ook heel specifieke delen van de hersenen stimuleerde die de aandachtsvaardigheden verbetert.

Dit onderzoek was het eerste in zijn soort en aanvullend onderzoek moet worden voltooid om het exacte verband tussen chocolade en gezondheid van de hersenen te identificeren. Maar de resultaten zijn veelbelovend!

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat de deelnemers aan het onderzoek 60% cacao bevattende chocolade aten en niet melkchocolade, welke de meest voorkomende geconsumeerde vorm van chocolade over de hele wereld is. Melk chocolade bevalt veel meer suiker en minder cacao. Dat is waarschijnlijk de reden waarom het de meest populaire chocolade is. Maar als je je hersenfuncties wilt verbeteren, zorg er dan voor dat je pure chocolade (60 % cacao of meer ) neemt en blijf weg van suikerhoudende melkchocolade.

Onderzoekers hebben ook ontdekt dat de beste resultaten werden opgeleverd door bij het eten van pure chocolade met 60% cacao gecombineerd met L-theanine.

Dit aminozuur zit in groene thee en werkt ontspannend voor het lichaam.
Voor zover bekend, is er geen pure chocolade met l-theanine verkrijgbaar op de consumentenmarkt.
Maar als je eraan wilt wagen kan je proberen pure chocolade te eten tezamen met het innemen van een l-theanine supplement en te kijken of je een aanzienlijk verschil merkt.

Het overwinnen van de namiddag dip

u je weet dat donkere chocolade kan bijdragen tot een beter aandachtsniveau, zou je kunnen experimenteren met het eten van pure chocolade omstreeks het tijdstip waarop je je moe begint te voelen en je je focus verliest. Voor mij is dat rond 14:00 à 15:00 uur, wanneer ik normaal gezien een stevige wandeling maak om weer fris te worden. Maar ik zou ook eens een stuk pure chocolade kunnen eten.

Als je weet dat je je slomer voelt tijden de middaguren, probeer dan eens een stuk pure chocolade te eten met 60% cacao en kijk of het helpt om je focus te verbeteren.
Blijf fit!
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>