Kettlebell oefeningen

Met de kettlebel kunnen we eindeloos variëren in oefeningen. In deze blog zal ik een workout aan jullie uitleggen hoe je de kettlebelt het beste kan inzetten.


De Kettlebell is een fantastisch instrument om kracht, flexibiliteit, stabiliteit en uithoudingsvermogen van het lichaam in een keer te trainen in combinatie met een hoge (vet)verbranding.
kettlebell

De geschiedenis van de kettlebell

Een ‘Kettlebell’, ook wel ‘Ball Of Strength’ of ‘Girya’ genoemd, is een traditioneel Russische trainingstool. Het ziet eruit als een metalen kanonskogel met een handvat. Het is het ultieme trainingsapparaat voor fysieke training.

Ongeveer 20 jaar geleden introduceerde een voormalig specialforce trainer, het in Amerika waar het enorm populair werd. De trainingsmethodieken werden nog meer geperfectioneerd door topsporters. Het Amerikaanse leger, elite troepen, politie en brandweer gebruiken deze trainingsvorm intensief. Ook de fitness wereld ontdekte deze geweldige allround trainingsvorm waardoor het nu in steeds meer landen erg populair begint te worden.

Kettlebell trainingen

1. Kettlebell Swing
Begin rechtop. Voeten blijven de gehele beweging volledig op de grond. Zwaai vanuit de heup het gewicht tot aan schouder hoogte en veer mee terug als de kettlebel naar beneden komt. Probeer een ritme te vinden waarin het makkelijk wordt om te zwaaien. Oefening baart kunst.

Herhalingen: 3 x 20 herhalingen
Rust: 30-45 seconden
kett1
Deze oefening moeilijker maken? Probeer de kettlebel vast te houden in 1 hand en wissel af na 10 herhalingen.
2. Kettlebell Squat
De kettlbeelt aan de bovenkant vastpakken. Beide voeten staan volledig op de grond en zorg ervoor dat de hakken de gehele beweging op de grond blijven staan. Rustig doorzakken (heup naar achter duwen) en wat explosiever omhoog komen (heup naar voren duwen)

Herhalingen: 3 x 15 stappen
Rust: 30-45 seconden
kettlebell
Deze oefening moeilijker maken? Neem de kettlebel dan in 1 hand, steunend op de elleboog en bovenarm.
3. Kettlebell Floor Press
Voeten staan plat op de grond en de rug maakt volledig contact met de grond. Houdt de gehele beweging de polsen zo recht mogelijk. Ellebogen schuin naar beneden in laten zakken en explosief uitduwen. “Ellebogen naar binnen duwen” is een goede om te onthouden bij het uitduwen bij deze oefening.

Herhalingen: 3 x 15 herhalingen
Rust: 30-45 seconden
6-kettlebell-floor-press
Deze oefening moeilijker maken? Neem de kettlebel in 1 hand en houdt de andere arm plat op de grond. Duw nu op dezelfde manier de kettlebel uit. U zult merken dat het lastig is met stabiliteit.
4. Kettlebell Thruster
Voeten staan plat op de grond en de rug is recht. Kettlebelts steunen op de bovenarmen. Langzaam doorzakken zoals met de squat en explosief vanuit de benen uitduwen. Op het moment dat de benen uitgestrekt zijn duwt u de armen uit. Let goed op uw stabiliteit en blijf de buikspieren goed aanspannen.

Herhalingen: 3 x 15 herhalingen
Rust: 30-45 seconden
kett3
Deze oefening moeilijker maken? Neem de kettlebel in 1 hand en doe precies dezelfde beweging. Uw stabiliteit wordt hierbij op de proef gesteld.
5. Kettlebell Deadlift
Voeten staan plat op de grond en de rug is recht. Kettlebelt houdt u met beide handen vast. Duw uw heup naar achter en probeer de kettlebel tussen de benen op net niet op de grond te zetten. De rug blijft de gehele beweging recht.

Herhalingen: 3 x 15 herhalingen
Rust: 30-45 seconden
kett4
Deze oefening moeilijker maken? Neem de kettlebel in 1 hand en doe precies dezelfde beweging. Uw stabiliteit wordt hierbij op de proef gesteld.
Blijf fit!
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>