Man – Doelgerichte oefeningen voor de borstspier

“Mijn borst groeit maar niet” – “Ik heb last bij van mijn schouder bij het bankdrukken”. Dit zijn enkele voorbeelden die dagelijks voorbij komen. Aangezien je tegenwoordig overal informatie kan vinden over fitness en voeding en iedereen wat anders zegt wordt het voor ons heel moeilijk om te bepalen welke oefeningen nou ‘beter zijn’. In dit artikel laat ik zien wat de mannen kunnen verbeteren aan hun borsttraining.
buikspieren
De borst
De borstspier bestaan uit 2 delen:
  • Bovenste deel
  • Onderste deel
De borst zijn hoofdfunctie is:
  • (Dwarse) schouder flexie en adductie (zoals fly bewegingen)
Untitled
Voor het kiezen van borstoefeningen is het dus de bedoeling dat we één of beide bewegingen maken tijdens een oefening. Hier letten we dus op bij het selecteren van onze oefeningen met betrekking van de borst.
Bij het trainen van de borst word er vaak meteen gedacht aan bankdrukken. Deze oefening is minder goed dan we denken. Vaak belasten we de schouders te veel of verkeerd. Hierdoor leggen we geen nadruk op de borstspier en hebben we meer kans op een schouder blessure. Des te schuiner we omhoog komen (richting zitpositie (incline) des te meer we de schouders gaan aanspreken als we meer met onze hoofd naar beneden liggen (decline) dan spreken we meer het onderste deel van de borst aan. Maar nu willen we ook nog onderscheid maken tussen de onderste borstspier en de bovenste. Hoe doen we dit nu dan?
Als we de ellenbogen intern draaien (ellebogen naar buiten en handpalmen naar de grond) dan schakelen we het voorste deel van de voorste schouderkop al deels uit.
manoefening
Het intern indraaien van de ellebogen

Het selecteren van de borstspier oefeningen

  • Decline barbell press (geen druk op de schouders)
  • Incline kabel fly
  • Bayesian kabel fly (zoals op de foto)
Als allerlaatste nog de tip met betrekking tot herhalingen; je borstspier bestaat 60% uit type II vezels en reageert het beste op middellange (8-15 reps) herhalingen.
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>