Vet rond de buik verbranden

De probleemzone: De Buik. Hoe krijgen we het vet rondom de heup/ buik nou eigenlijk weg? Kunnen we eigenlijk wel plaatselijk vet verbranden?

Het antwoord is nee, ga zelf maar eens na of u een afgetraind bovenlichaam heeft gezien met hele dikke benen of andersom.. Dit is helaas niet mogelijk. In dit artikel licht ik het een en ander toe over het verbranden van buikvet.
alcohol
Zoals je misschien in andere blogs van mij hebt gelezen is het plaatselijk vet verbranden niet mogelijk. Het lichaam kiest (jammer genoeg) zelf waar het als eerste en als laatste afvalt. Zoals ik in de intro al aan u vroeg: heeft u wel eens iemand met een sixpack gezien met hele dikke benen daaronder? Dat zou raar zijn.
Er zijn globaal gezien 2 soorten vet in een menselijk lichaam aanwezig:
Het vet rond de organen (visceraal vet) en het lichaamsvet dat zich direct onder de huid bevindt (subcutaan vet). Dit onderhuidse vet bedraagt gemiddeld 80% van de totale hoeveelheid vet in een menselijk lichaam.
Als je afvalt, dan kun je de onderhuidse vetlagen het beste vergelijken met de schil van een ui. Je verliest steeds een flinterdun vetlaagje over je hele lichaam bij elke kilo die eraf gaat. Dat komt doordat je lichaam altijd in balans wil blijven en het verlies van vet evenwichtig en evenredig wil verdelen over je lichaam.

Vaak is het wel zo dat het vet dat het eerste kwam, pas als laatste weer verdwijnt. Daarom klagen mannen vaak dat hun gezicht zo dun lijkt, terwijl ze nog wel een ‘zwembandje’ en/of ‘lovehandles’ hebben. Bij vrouwen is het grootste probleem doorgaans dat de borsten en billen wel in omvang afnemen, maar het vet rond de dijen en heupen blijft zitten.

Tips voor buivet verbranden

1. Een goede manier om van onderhuidse vetcellen af te komen is in eerste instantie het voedingspatroon te veranderen. Hierbij vooral op te letten op hoeveel calorieën u consumeert. Elke pondje gaat door het mondje.
- Eet veel producten met een hoog volume en weinig calorieën, dit verhoogd het verzadigingsgevoel. Zoals groenten, griekse yoghurt, magere kwark, havermout
Zie ook: 4 tips voor het verminderen van je hongergevoel
2. Daarbij is meer bewegen, in welke vorm dan ook, weer stimulerend voor het verbranden van de calorieën wat later resulteert in vetverlies.
- Krachttraining, verhoogt de stofwisseling (op lange termijn ook in rust)
- Cardio, tijdelijke verbranding
Zie ook: http://wegmetbuikvet.com/krachttraining-boven-cardiotraining/
3. Pas uw gedrag aan op uw doelstellingen. Wilt u afvallen, dan zal u er ook dingen voor moeten laten. Loopt u in de supermarkt met honger, dan komt u thuis met de meest onzinnige dingen. Vermijdt de paden die u in verleiding brengen en maak van te voren een boodschappenlijstje.
4. Houdt rekening met ‘uitjes’. Vooral met uiteten, kijk van te voren wat er op het menu staat en maak alvast een bewuste en slimme keuze.

Oefeningen voor het verbeteren van de buikspieren

Een aantal voorbeelden voor core/ buikspieroefeningen die je zou kunnen doen en die erg functioneel zijn als je dan toch je buik wat specifieker wilt trainen:
1. Farmer Walks
farmerwalks
2. Swiss ball roll out
(als dit te makkelijk is kan je het ook met een losse stang doen)
rollout

Succesvol buikvet verbranden

De sleutel tot succes is daarom om niet gedemotiveerd te raken na de eerste periode van afvallen. Hou diëten (oftewel gezond en gematigd eten) langer vol en je zult zien dat je ook het onderhuidse vet kwijt raakt. Gaat het jou vooral om je figuur, ga dan ook sporten. Alleen dan ben je er van verzekerd dat het afvallen sneller gaat dan met diëten alleen.
Conclusie
Al met al is plaatselijk afvallen oftewel gelokaliseerd afslanken dus niet of nauwelijks mogelijk; je hebt de plek c.q. locatie waar je vet verbrandt simpelweg niet voor het uitkiezen; je lichaam zoekt hierin zijn eigen weg. Toch kan het geen kwaad om extra krachttraining te doen op de plaatsten die jou het meest storen. Denk aan armspieroefeningen bij flubberarmen, buikspieroefeningen bij een zwembandje, beenspieroefeningen bij cellulite-benen en bilspieroefeningen bij een te dikke kont.

Zodoende zorg je er namelijk voor dat de individuele spieren en spiergroepen in die gebieden groter worden. Deze extra spiervezels zorgen voor een betere doorbloeding, een slanke en atletische bouw en voor een efficiëntere algehele ruststofwisseling. Als je meer spiermassa opbouwt in je probleemgebieden, zullen je figuur en postuur daar absoluut op vooruitgaan. Zodra je het vet kwijt bent zie je de getrainde spieren bovendien beter en lijkt het totaalplaatje steviger, dus je hele voorkomen profiteert ervan mee. Je creëert als het ware de illusie van plaatselijk afslanken.
Blijf fit!
Wil jij Afvallen? GRATIS Afslankcursus

Vul je naam en email adres in en start vandaag nog met deze gratis afslankcursus
Vecht jij al een tijd tegen overgewicht en wil je nu eindelijk eens van je overtollige (buik)vet af? wegmetbuikvet.com brengt je Stefan Heurterre zijn afslankcursus. In 10 tips leer je precies wat je moet doen om vandaag te beginnen met afvallen. Helemaal GRATIS!
10 redenen waarom jij op dit moment geen vet verliest e-book
Start NU Direct
We value your privacy and will never spam you

Over de schrijver: Erik Gouw

Erik Gouw is Personal Trainer en Voedingexpert. Hij schrijft voor WegMetBuikvet.com sinds 2015.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>